+36 20 991 3773 gabor@gubinyi.hu

Etikai kódex
és társadalmi felelősségvállalás

Bevezető

Ez nem valamiféle szabálygyűjtemény, pontokba szedett paragrafusok listája. Inkább csak lazán összeszőtt összefoglalása azoknak az értékeknek, amelyek mentén élek és dolgozom.

Nézőpont kérdése, hogy a munka amit végzünk, az kizárólag pénzkereseti tevékenység, esetleg valamiféle önkifejezési forma, vagy valamilyen módja az egyén személyes integritásának megőrzésére, illetőleg örömforrás is lehet akár.
Akárhogyan is, nekem fontos a munka, illetve az is, hogy az ne öncélú tevékenység legyen, hanem hasznos és értékes produktum jöjjön létre.

Úgy vélem, a vállalkozások (legfőképpen a kis- és közepes vállalkozások) a gazdasági növekedés alapjainak megteremtői. Adóznak, innovációt, értéket és munkahelyeket teremtenek. Célom, hogy a szolgáltatásaimmal, a megoldásaimmal és a tanácsaimmal segítsem a fejlődésben érdekelt szervezeteket, embereket.

Az alábbi néhány sor arról szól, hogy vannak elveim, amiket megkívánok őrizni akkor is, ha az sok pénzbe kerül.

Etikai kódex

Azért dolgozom, mert a munkámmal vállalkozóknak, gazdasági társaságoknak és nem profitorientált szervezeteknek segíthetek elérni a céljaikat, és így jobb életet elérhetővé tenni nekik és/vagy az ő ügyfeleiknek.

Olyan vállalkozók, szervezetek termékeinek, szolgáltatásainak népszerűsítésével, népszerűsítésének, terjesztésének segítségével foglalkozom, aminek a terjesztése a vásárlóknak is előnyös, számukra is hasznot kínál, nem csak a megbízónak.

Így lesz ez egy hármas nyertes helyzet: az ügyfél is nyertes, az ügyfél ügyfele és én is.

Az ilyen hármas nyertes helyzetekre törekszem.
Ami nem ilyen, vagy menet közben derül ki róla, hogy nem ilyen, ott a jogi kereteket tiszteletben tartva, az együttműködést megszakítom, a közös munkát befejezzük.

Nem támogatok olyan törekvéseket, melyek súlyosan megosztóak, diszkriminatívak, egyeseket meggyőződésükben vagy személyükben sértenek, illetve morálisan megkérdőjelezhetők.

Az erőszakot semmilyen formájában nem támogatom.

Mások szakmai jó hírét szándékosan nem sértem meg. Amennyiben mások által készített anyagok véleményezésére kérnek fel, azt – a szakmai kompetenciám keretein belül – kizárólag az anyagok szakmai értékelése tárgyában teszem meg, a készítője minősítésének mellőzésével.

Etikátlannak tartom a megbízás reményében irreális feltételeket (határidő, költség, eredmény, és a többi) kínálni.

Etikátlan a szakmai tapasztalatok szerint valószínűsíthetően irreális eredményt ígérni.

Etikátlan olyan munkát elvállalni, amelynek eredményes teljesítéséhez nincsenek meg a szükséges szakmai kompetenciák és/vagy technikai feltételek.

Etikátlan olyan árajánlatot készíteni, ami szándékosan megtévesztő a munkadíj és/vagy a tényleges várható költségek tekintetében.

A munkám során előfordulhat – mind a grafikai tervezés, mind a marketing tevékenység szakmai sajátosságaiból adódóan – befolyásolás, azonban az olyan manipulációs technikákat etikátlannak tartom, amelyek megtévesztésre építenek és/vagy vétlen vásárlást eredményeznek.

A szerzői jogokat tiszteletben tartom.

Fejlődök és tanulok, hogy a legmegfelelőbb és leghatékonyabb módon tudjam kiszolgálni az ügyfeleimet, ezáltal is segíteni őket abban, hogy elérjék a céljaikat, és így jobb életet elérhetővé tenni nekik és/vagy az ő ügyfeleiknek.

Elfogadom, hogy az „átlagos fogyasztóról” alkotott elképzelésünk nem mindig mértékadó, elismerve, hogy vannak olyan csoportok, melyek például sérülékenyek, ezért érzékeny megközelítést kell alkalmaznunk, amikor megítéljük, hogy egy reklámot vagy promóciós anyagot az általános értelemben vett társadalom miként értelmez, illetve arra hogyan reagál.

Elkötelezetten őrzöm az ügyfeleim tulajdonát képező, valamint a tárgyalások során kapott bizalmas információkat, akár titoktartási szerződés hatálya alá tartoznak, akár nem. Elfogadom, hogy ez a követelmény a sikertelen megállapodás, meg nem valósult projektek részeként megszerzett információkra is kiterjed.

Törekszem arra, hogy érvényesüljenek a felelős hozzáállás alapvetései: az esélyegyenlőség, a diszkriminációmentesség, a magánélet tisztelete és a partneri szemléletmód. Elítélem a hátrányos megkülönböztetés minden formáját.

Mire számíthatsz az együttműködésünk során?

Korrekt üzletmenetre, tiszteletre, megbecsülésre és konstruktív hozzáállásra.
Én is erre számítok a részedről.

Társadalmi felelősségvállalás

A minket körülvevő világ jórészt olyan, amilyenné mi tesszük. El is ronthatjuk, de jobbá is tehetjük. A szolidaritás, a kiszolgáltatott társadalmi csoportokkal valő törődés fontos és hosszútávon megtérülő befektetés.

A magam módján igyekszem támogatni a rászorulókat vagy a számomra fontos értékeket előállító vagy menedzselő szervezeteket. Vagy a munkámmal vagy anyagilag.

Másokat is erre biztatok.

 

Gubinyi Gábor

 

készen állsz?

Készen állsz, hogy valami nagyszerűt hozzunk létre a vállalkozásod számára?

Kattints a gombra, írj nekem.

Igényes megoldásra vágysz.
Rám van szükséged.

A vevőnek mindig igaza van. Az ügyfélnek nem.
Ő azért fizet, hogy megmondd neki, melyik tévedését kerülje el, hogy sikeres legyen.

MIRE SZÁMÍTHATSZ?

  • Korrekt üzletmenetre
  • tiszteletre
  • megbecsülésre
  • konstruktív hozzáállásra.

Én is erre számítok a részedről.

Erről bővebben itt

KAPCSOLAT

  • Gubinyi Gábor
  • Hungary, Budapest
  • +36 20 991 3773
  • info@gubinyi.hu

Kézműves weboldalak, logók és egyéb grafikák 1867 óta

© 2010 – | Gubinyi Gábor | All Rights Reserved
© 2010 –

| Gubinyi Gábor | All Rights Reserved